5.12.2009

Synttärikakku


Eilen vietin syntymäpäiviä ja tein itselleni ja vieraille täytekakun. Harmi kun en muistanut ottaa kuvaa ennen leikkaamista:/ Kakku on viiden munan sokerikakkupohja. Pohjan tein Kinuskikissan mukaan.

Täytteenä on alemmassa kerroksessa valkosuklaatäyte ja ylemmässä mansikkatäyte. Ohjeet löysin Herkkukirpun blogista. Siitä hyvät ohjeet, että näihin ei tule tuorejuustoa kun en siitä tykkää. Vaikeaa meinasi olla löytää sellainen täyte ohje missä ei olisi tuorejuustoa. Laitan ohjeet vielä tähän.

Mansikkatäyte

4 dl mansikoita
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä
1½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vaniljakastike kunnon vaahdoksi. Survo mansikat ja lisää joukkoon sokeri. Sekoita mansikkasurvos ja vaniljakastike-vaahto keskenään. Kun liivatelehdet ovat lionneet 5-10min. ja ne ovat löysiä (ruutukuvio on hävinnyt niiden pinnalta) puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita 3 rkl kiehuvaa vettä liivatteiden joukkoon ja lisää liivatevesi täytteen joukkoon. Sekoita hyvin.

Valkosuklaatäyte

2½ dl Flora Vanillaa
125g valkosuklaata
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää se vaahdon joukkoon. Kun liivatelehdet ovat lionneet 5-10min. ja ne ovat löysiä (ruutukuvio on hävinnyt niiden pinnalta) puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita 3 rkl kiehuvaa vettä liivatteiden joukkoon. Lisää nyt nestemmäiset liivatteet valkosuklaa-vaahdon joukkoon.
Päältä löytyy kinuskia ja ruusut tein marsipaanista. Toinen kerta kun olen ruusuja tehnyt. Ei niistä nyt ihan niin hienoja tullut kuin mallikuvassa, mutta kai ne ruusuiksi tunnistaa:D

2 kommenttia:

  1. Ei mun onnitteluja ollukkaan täällä,minne lie hukkui? Joten myöhästyneet onnittelut!

    VastaaPoista