1.1.2010

Kinkku-ananas pizza

Uudenvuoden aattona piti saada helppoa ja nopeasti tehtävää syötävää, jota voisi käydä hakemassa jääkaapista pitkin iltaa. Joten tehtiin pitzzaa=)

Pohja
 4-6 pyöreää pizzaa tai uunipellillinen

2 dl vettä
1/3 pkt hiivaa (n.15g)
5dl  Myllyn Paras pizzajauhoja

Täyte

1½ prk tomaattipyre n.100g
300g kinkkusuikaleita
1-2 purkkia ananaspaloja
3-4 dl juustoraastetta

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä taikinaan noin 5 dl pizzajauhoja, mikäli haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille.

Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Tee taikinasta useita pyöreitä pohjia tai yksi kokonainen pohja. Kohota pohjaa liinan alla puolisen tuntia.

Levitä tomaattipyre pohjan päälle. Lisää kinkkusuikaleet pohjan päälle. Valuta anananpaloista neste pois ja lisää päälle. Ripottele juustoraaste päälle.
Paista 250 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.


Uuniin menossa



Valmis ja eikun syömään=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti