1.1.2010

Piparminttu -ja salmiakki-kolakarkit

Ensimmäisen kerran tein piparminttu-kolakarkkeja jo ennen joulua ja jakelin niitä lahjakoreissa tutuille. Nyt tein itselle uuden annoksen. Osan tein myös salmiakin makuisina.
Ohje on Yhteishyvän sivuilta, jota kyllä vähän muokkasin. Ensinnäkin keittoaika yhteishyvän sivuilla 1h ja 20-30min, itsellä riitti hyvin 20min.
Lisäksi tuota pitäisi jäähdyttää 10 min. Ensimmäisellä kerralla annoin jäähtyä 10 min ja seoksesta tuli melko kovaa jo tässä vaiheessa. Sitä oli todella vaikea saada enää karkkimuotteihin:(
Nyt en antanut seoksen jäähtyä kuin pari minuuttia, onnistui muotteihin laittaminen paljon paremmin=)

Piparminttu -tai salmiakki-kolakarkit (n.60kpl)

3 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl siirappia
1 rkl voita
3-4 rkl Marianne -tai turkinpippurirouhetta

Mittaa sokeri, kerma ja siirappi kattilaan. Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes seos on paksuhkoa. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon nokare voita. Anna jäähtyä pari minuuttia. Sekoita joukkoon piparminttu tai turkinpippurirouhe. Kaada seos makeisvuokiin ja anna jähmettyä viileässä ja kuivassa paikassa.



Seos ennen kiehumista



15 minuutin jälkeen, melkein jo valmista




Valmiita karkkeja=)
Karkeista ei tullut kovin nättejä, kun käytin muotteina suklaarasiasta otettuja kennoja. Muuten hyvä idea, mutta karkit jäivät kiinni eikä niitä meinannut enää saada ehjänä pois:P
Mutta hyviä silti, ensi kerralla teen kaikista salmiakin makuisia.

1 kommentti:

  1. Reseptiä just kokeiltu ja ihania tuli, kiitos paljon :D Taisin keitellä jotain reilu 25 min. Annoin jäähtyä 2-3 min. ja sitten olikin jo vähän vaikea laittaa muotteihin joten vähän lyhyempi keittoaika olisi varmasti riittänyt jotta ei olis jähmettynyt niin nopeaa. Itse lisäsin mausteeksi heti aluksi vähän vanilja sekä sitruuna-aromia. Ihanasti sopii tuo sitruunan maku olematta kuitenkaan liian voimakas :) Jaoin massan puoliksi ja lisäsin vielä toiseen osaan mariannerouhetta. Salmiakkirouhetta ei valitettavasti ollut mutta seuraavalla kerralla ehdottomasti salmiakilla ja sitruunalla maustettuja karkkeja. Koostumus on noissa valmiissa ihana, lohkeavat kivasti olematta liian löysiä tai kovia :)

    Nyt minulla on ihania pienen sydämen mallisia herkkukarkkeja täällä :) Oli aika täydellinen tuo silikonen jääpalamuotti tähän hommaan.

    VastaaPoista