22.1.2010

Vanilja-omenapiirakka

Tein piirakan Kinuskikissan vanilja-raparperipiirakan ohjeella. Syksyllä kokeilin tuota ja oli todella hyvää. Nyt kokeilin tehdä omenoista ja hyvää tuli tästäkin=) Ohjetta muutin sen verran, että jätin valkosuklaan pois ja kastiketta tein vain yhden pussin.

 Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
1 ps Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
2 ½ dl maitoa
3-4 omenaa

Pinnalle:
kanelia
sokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Laita tekeytymään jääkaappiin n. 10 minuutiksi.
Kuori ja leikkaa omenat siivuiksi.
Levitä pohjan päälle vaniljakastike ja painele päälle omena siivut. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
 Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia.
Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti