7.2.2010

Ananaskeikauskakku

Vuokaan:

1dl fariinisokeria
50g voita sulatettuna
1tlk ananasrenkaita
(kirsikoita)

Taikina:

125g voita
1dl sokeria
2 munaa
2dl jauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa

+ jäätelöä

Pingota irtopohjavuokaan leivipaperi, voitele reunat rasvalla ja levitä fariinisokeri pohjalle.
Valuta ananasrenkaat liemestään ja laita vuokaan. Valuta päälle rasva.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi taikinaan. Lisää maito ja sekoita nopeasti sekaisin.

Levitä taikina vuokaan ja paista 175°C 45min.

Kumoa vähän jäähtynyt kakku ja poista leivinpaperi. Tarjoa jäätelön kanssa.

2 kommenttia:

  1. EIpä oo sama Orfeus kyseessä. Tää meiän Orfeus on tämä http://www.sukuposti.fi/sukutietokanta.php?Numero=608219 :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaaihanaa herkkua! En oo ikinä maistanut, mutta voin kuvitella miten jätskin kanssa varsinkin tää on varmasti hyvää :p

    VastaaPoista