23.3.2010

Puolukkapiirakka ja vaniljakastike

Pakastimesta löytyy vielä monta pussia puolukoita joita olen yrittänyt tuhota. Tälläkertaa tein pellillisen piirakkaa ja lisäksi vaniljakastiketta. Ihanan paksu ja kuohkea pohja tuli=) Piirakan ohje otettu Kirsin keittiö blogista.

Pohja:

2 kkp ( kahvikuppia) sokeria
3 kananmunaa
150 g sulaa rasvaa
1 kkp maitoa
3 kkp vehnäjauhoja  TAI 2 kkp vehnäj + 1 kkp perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
puolukoita n. 5dl

Muruseos päälle:

1 kkp vehnäjauhoja ( 2 dl )
½kkp sokeria ( 1 dl )
1 rkl vaniliinisokeria
50 g kovaa rasvaa

- vatkaa munat ja sokeri kevyesti
- lisää rasva, maito ja kuivat ainekset -> tasainen taikina
- kaada taikina uunipellille missä on leivinpaperi
- levitä marjat tasaisesti raan pohjan päälle
- sekoita muruseoksen kaikki ainekset ryynimäiseksi ja levitä mustikoiden päälle
- paista piirakkaa uunin keskitasossa n. 200 C uunissa n. 25 min.


Vaniljakastike 

4 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
3 rkl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria

Vatkaa kylmä maito, muna ja jauhot hyvin sekaisin. Kuumenna koko ajan sekoittaen.  Älä anna kiehua. Lisää sokeri ja vaniljasokeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti