12.4.2010

Sitruunapiirakka

Pohja

200 g margariinia
vajaa 1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa margariini ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa. Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Painele taikina vuoan pohjalle ja esipaista sitä n. 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Täyte

1dl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
1dl sokeria
1½ kermaa (itse laitoin maitoa)
3 kanamunaa

Valmista sillä aikaa täyte piirakkaan. Raasta sitruunan kuori ja puserra sitruunamehu erikseen.
Sotke kanamunat, sokeri ja sitruunankuoriraaste sekaisin. Seosta ei tarvitse vatkata,riittää että ainekset ovat hyvin sekaisin.
Lisää joukkoon kerma/maito ja kaada sitruunanmehu mieluiten siivilän läpi seoksen joukkoon.
Sekoita hyvin ja kaada täyte kuuman esipaistetun piirakkapohjan päälle.
Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja paista uunin alaosassa n.40min.
Jäähdytä piirakka ja tarjoa vaikka jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti