6.6.2010

Hampurilaiset



Pihvit:

700 g naudan jauhelihaa
2 rkl grillimaustetta
1 tl suolaa
pippuria rouhittuna
myllystä
------------------------
6 kpl hampurilaiskuoria
------------------------
Väliin:

Kananmunia
suolakurkkuviipaleita
lehtisalaattia
hampurilaiskastiketta
tomaatteja
 -----------------------
öljyä

Sekoita naudan jauhelihaan grillimauste, suola ja rouhi joukkoon pippuria.
Leikkaa leivinpaperista kämmenen kokoisia paloja sen verran kun aiot tehdä pihvejä. Itsellä 20kpl.
Ota taikinasta paloja, Muotoile palloksi ja litistä todella ohueksi (n.0,5cm ohut) pihviksi. Taputtele reunat tasaisiksi.
Tee samoin koko taikinalle ja laita pihvit päällekkäin pakastimeen.
Pakasta väh. 5h/ kunnes pihvit jäätyvät.

Puolita hampurilaiset. Ota pöydälle valmiiksi kastike, salaatti, kurkkuviipaleet. Viipaloi tomaatti.  Paista kananmunat. Yhteen hampurilaiseen tulee puolikas paistettu muna.

Kaada pannulle öljyä ja paista pihvit. Paina puolen minuutin kohdalla lastalla pihviä kaksin käsin, että paistopinta sulkeutuu.
Näin mehut jäävät pihvin sisään ja muodostuu tasaisen ruskea kuori. Pihvejä paistetaan noin 1min/ puoli, ei kauempaa! Käännä pihvit paiston puolivälissä.

Paista sämpyläkuoret kevyesti öljytyllä pannulla leikkauspinnoiltaan vaaleanruskeiksi. Toista puolta ei paisteta.

Kokoa hampurilaiset oman maun mukaan. Lisäksi voit käyttää juustoa, sipulia, ketsuppia ja sinappia.

2 kommenttia:

  1. Oh! Kylläpäs osaakin näyttää hyvältä!

    Meidän ei ole tullut tehtyä piiitkään aikaan kotona hampurilaisia. Pitäisi kyllä joskus tehdä, kun saa juuri sellaista kuin itse tykkää :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä itse tehdyt voittaa kaupasta ostetut tai mäkkäri hampurilaiset 6-0=)

    VastaaPoista