14.7.2010

Mansiffee

Tänään ostettiin 5kg mansikoita pakkaseen. Ah, on ne vaan niin hyvä tuoreeltaan=) Halusin tehdä niistä jotain helppoa ja nopeaa herkkua. Mitään kakkupohjia en jaksanut ruveta väsäämään, joten tein mansiffeen.Pohjalle laitoin 300g digestive keksejä ja 100g sulatettua voita. Pohjasta tuli helposti särkyvää, olisikohan rasvaa pitänyt olla enemmän?

Kaikissa ohjeissa mitä löysin on käytetty täytteessä kondensoitua maitoa, mutta en jaksanut lähteä sellaista etsimään mistään kaupasta(en edes tiedä mistä sitä Joensuussa saa). Laitoin siis pohjalle valmista Pirkan kinuski kastiketta. Kinuskin päälle laitoin mansikoita siivuina, Flora vispi kermaa 2,5dl ja vielä koristeeksi kokonaisia mansikoita+ sulatettua valkosuklaata. Ja hyvää tuli, ei tätä kyllä tosin voi syödä kuin yhden palan kerrallaan, on niin makeaa=)
Kinuski kastikekkin toimi tässä ihan hyvin, eli jos ei löydä jostain kondensoitua maitoa tämä käy kyllä hyvin korvikkeeksi.

3 kommenttia:

  1. No voe nyt hyvänen aika mitä herkkua! :o)

    VastaaPoista
  2. Mä haluan kans tuoreista mansikoista herkkua nopeasti, hyvin nopeasti, joten laitan ne vaan valmiin piirakkapohjan päälle ja sit siihen päälle valmiskermavaahtoa. Herkullista syötävää erittäin nopsaan. :)

    VastaaPoista
  3. Leila: Joo, tuokin on varmasti hyvää. Tosin en ole vielä löytänyt hyvää valmis pohjaa vaan mieluummin teen itse=)

    VastaaPoista