5.2.2011

Kebablastut

Tuli ensimmäisen kerran kokeiltua kebabin tekemistä ja pakko sanoa että voittaa kaupan valmis kebabit 6-0. Ohjeen löysin täältä.


800g naudan jauhelihaa
20ml aromisuolaa
15ml mustapippuria
1tl cayennepippuria
1tl juustokuminaa
1tl paprikaa
1tl oregano
1rkl sokeria
3rkl perunajauhoja

Vatkaa taikinasauvoilla jauhelihaa ainakin 10-15min, sekoita samalla mausteet ja perunajauho tilkkaan vettä ja kaada sekaan ja jatka sekoitusta, muotoile massasta kaksi parinkymmenen sentin pötköä ja kääri massa folion sisään tiiviisti.

Tee folioon reikiä alle, että rasva pääee valumaan pois ja laita uuniin alimmaiseksi pelti jossa on vettä pohjalla niin rasva valuu siihen paistoritilältä.

Laita valmistuvat kebabkääröt uuniin paistoritilän päälle. Paista 3½h 100-110C.

Uunista tulleet kebabit

Paiston jälkeen annan kebabin vähän jäähtyä ja ota likaiset foliot pois ja pistä kebabit pakkaseen.

Kebabin jäädyttäminen on tärkeää, että saat seuraavana päivänä vuoltua esim juustohöylällä ihanan ohuvia viipaleita.
Seuraavana päivä ota pötkö sulamaan jääkaappiin reiluksi tunniksi. Kebabin ei pidä sulaa kokonaan vaan niin, että vähän pinta pehmenee ja saat vuoltua siivuja juustohyölällä tai kebableikkurilla jos sellaisen satut omistamaan.


 Valmiita lastuja



Kebabit on lämmitetty vielä lopuksi  paistinpannulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti