6.2.2011

Mansikkavaahto

Uusimassa ruokapirkka lehdessä oli ohje vadelmavaahdolle, mutta itse käytin mansikoita=)

 Mansikkavaahto

400 g     mansikoita (pakaste)
½ dl       sokeria
1            kananmunan valkuainen
2½ dl     Flora Vispi 20%
2 rkl       kookoshiutaleita

Pinnalle
    kookoshiutaleita

1. Kaada mansikat kasariin ja mittaa päälle sokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes mansikat sulavat ja sokeri liukenee. Kun marjaseos alkaa kiehua, peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä 2 - 3 minuuttia. Jäähdytä mansikkaseos kylmäksi.

2. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kookoshiutaleet joukkoon.

4. Yhdistä vaahdot ja kylmä mansikkaseos ja sekoita tasaiseksi. Jaa mansikkavaahto annosmaljoihin ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Tarjoa jälkiruoaksi.

2 kommenttia:

  1. Lämmin kiitos osaanotostasi blogissamme Kanelin takia.
    Nuo sinun taulut vain paranevat koko ajan.Upeita!

    VastaaPoista