18.5.2011

Mansikkakiisseliä

Vaikka yritän kovasti olla laihdutuskuurilla, oli pakko tehdä mansikkakiisseliä=) Pakastimessa on vielä paljon viime kesäisiä mansikoita ja raparperiä. Pitäisi saada käytettyä kaikki, kun pian saa taas uusia mansikoita, slurps:p

Ihan perusohjeella tein kiisselin.

Mansikkakiisseli
n. ½ l marjoja
9 dl vettä
1½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja

Mansikat, vesi ja sokeri kuumennetaan kiehuvaksi. Nostetaan liedeltä pois.
Sekoita 4rkl perunajauhoja, vajaa desi kylmää vettä ja kaadetaan liemeen ohuena nauhana koko ajan
sekoittaen.
Kattila takaisin liedelle ja annetaan kiisselin pulpahtaa pari kertaa.
Ripottele päälle sokeria.



Sain tälläiset kipot yves rocherilta kanta-asiakas lahjaksi. Ihanan raikkaan ja pirteän väriset=) Kuvassa tosin värit eivät ihan tule oikeuksiinsa.

4 kommenttia:

  1. Kivat kupit. Lapsena syötiin kiisseliä usein, nyt on jäänyt. Miksiköhän : )

    VastaaPoista
  2. Mansikat onkin herkkua. Peikko käy aina niitä syömässä joka kesä.

    VastaaPoista
  3. Hei, jos haluat tehdä kevyempiä soppaversioita, niin kokeileppas lisätä sokerin sijasta pikkuriikkisen Pirkka omena-päärynä kevytmehutiivistettä. Ei uskoisi ettei ole sokerilla makeutettua soppaa!

    Onkos Javissa muuten dobermannia? Selittäisi vähän sen (etistä) uintityyliä... :-) Meidän dobberityttö "ui" juurikin siihen tyyliin, et takatassut menevät pohjassa ja etutassut roiskivat pinnassa, mutta ei tykkää uida, kahlaa mieluummin. Taitaa olla ihan yleinen tapa tässä rodussa. :D

    VastaaPoista
  4. Mayo; Totta, lapsena tuli syötyä enemmän kiisseleitä=)
    Isopeikko; Mansikka-aika lähestyy!=)
    Anonyymi; Kiitos vinkistä, pitää kokeilla tuota.
    Javin emä on dobermanni. Mielenkiintoista, Javissa olen kyllä huomannut monta muutakin tapaa joita dobbereilla monesti on=)

    VastaaPoista