28.11.2011

Minttutoffee kokeilua

Kaupassa käydessä mukaan tarttui uusi lehti nimeltään Leivotaan. Tällaistä lehteä olen odottanutkin, todella mahtavia ohjeita ja varmasti tulen ostamaan lehden jatkossakin=) Suosittelen siis lehteä kaikille jotka vähänkin tykkäävät leipoa. Lehdessä on monta ohjetta joita pitää kokeilla, mutta ensimmäisenä päätin testata minttutoffee ohjetta.

Minttutoffee

2 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
3 dl vispikermaa
2 rkl kaakaojauhetta
4 After Eight-palaa
1 tl etikkaviinaa, 12 %

Sekoita sokeri, siirappi, kerma, kaakao ja minttusuklaa paksupohjaisessa pienessä kattilassa. Kiehauta.

Lisää etikkaviina. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta vähintään 30 minuuttia. Sekoittele välillä.
Seos on valmista, kun se on paksua ja kuplivaa. (itse kokeilin valmiutta vesitestillä, eli lusikalla toffeeta kylmään veteen, jos toffee jähmettyy se on valmista)

Leikkaa leivinpaperista pala, noin 15 x 20 cm. Kaada taikina sen päälle ja anna kovettua hieman. Leikkaa toffeet noin 2 x 2 cm:n paloiksi. Kääri ne leivinpaperiin tai sellofaaniin.

Toffeista tuli aika pehmoisia, (tarttuu kiinni joka paikkaan) en tiedä sitten olisiko pitänyt keittää vielä pitempään. Mietin myös miksi ohjeessa on käytetty vispikermaa, koska olen aina luullut että vispikerma ei kestä keittämistä niin hyvin kuin kuohukerma?
Mutta jokatapauksessa ihan hyviä toffeita näistä tuli:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti