4.12.2011

Dooleyshyydykekakku

Hyydykekakku nimellä siis tämä kun en käytä tuorejuustoja niin tuntuu tyhmältä kutsua juustokakuksi, kun koko kakussa ei juustoa edes ole:D

Monessa blogissa olen nähnyt Baileysistä tai Dooleysistä tehtyjä juustokakkuja joten nyt vihdoin päätin sitä kokeilla kun piti keksiä synttärikakku ja jääkaapista sattui olemaan sopivasti dooleyspullo. Kaikissa ohjeissa kun vaan oli tuorejuustoa niin piti vähän muuttaa ohjetta.
Päälle raastoin valkosuklaata ja tein lisäksi suklaasta perhosia ja muita koristeita.


Dooleyskakku


Pohja

200 g Digestive keksejä
75 g rasvaa


Täyte

5 dl vispikermaa
5 kpl liivatelehtiä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl dooleyslikööriä

Hienonna keksit. Sulata voi ja lisää se keksimurusten sekaan.Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pala (paras vuoan koko 20-24cm) ja laita vuoan pohjalle. Painele muruseos pohjalle tasaiseksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää sinne sokerit. Anna liivatteiden liota n. 10 min. Purista liivatteista vesi pois ja lisää ne kuumennettuun dooleysiin. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti