23.1.2012

Vanilja-mansikkapiirakka

Tällaista herkkua tuli tehtyä pari viikkoa sitten, nyt tosin vasta muistin että en ole vielä laittanut esille:D
Samalla ohjeella olen aikaisemmin tehnyt raparperipiirakan.Täytyy myöntää että raparperiversio on parempaa vaniljan kanssa koska raparperi on vähän kirpakkaa toisin kuin mansikka. Mutta ei tämäkään syömättä jäänyt:D

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
2 ps Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4 ½ dl maitoa
250-300 g mansikkaa

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Laita tekeytymään jääkaappiin n. 10 minuutiksi.
Jos käytät pakastemansikoita, sulata niitä hetki ja lisää vähän perunajauhoja joukkoon.

Levitä pohjan päälle vaniljakastike ja mansikat. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti