10.9.2012

Kaulapantoja

Olen vihdoinkin löytänyt sen mitä tässä elämässä haluan tehdä työkseni. Nahkatöitä:)
Omaa yritystä ei vielä ole, eikä toisaalta ole kannattavaa vielä ruvetakkaan yrittäjäksi. Mutta tuon osuuskunta yrityksen kautta homma on sujunut todella hyvin, mitä nyt Kelan kanssa välillä joutuukin asioista vääntämään :D
Onni oli, että pari vuotta sitten eksyin tk-foorumille ja sitä kautta tilasin Javille ensimmäisen mittatilauskaulapannan. Sen jälkeenhän pantakokoelma on vain kasvanut. Vaikka mies välillä (no aika monestikkin) onkin valittanut kasvavasta pantavuoresta :D
Mutta olisinko nyt tässä tilanteessa jos itse en olisi kiinnostunut niin paljon pannoista? Luultavasti en. Ja onhan se pantojen tilaaminen auttanut muutenkin, tiedän kuinka niitä tilataan joten osaan nyt neuvoa omia asiakkaitani oikeanlaisen pannan valintaan.
Toki taulujenkaan maalaaminen ei lopu, mutta siihen olen ehkä vähän kyllästynyt. Tilaustauluja on kuitenkin tullut tehtyä jo vuodesta 2005 asti. Ja se on vaan niin, että tauluilla ei tienaa. Tai toki tienaa jos hinnan laittaa tarpeeksi korkealle mutta sitten loppuu luultavasti asiakkaat.. Kaulapannoilla sentään vähän helpommin, kun yhden pannan tekoon ei mene kymmentä tuntia toisin kuin johonkin tauluun..
Ja maalausintoa voin purkaa näihin pantoihin ja sitten kuitenkin pääsen samalla ompelemaankin. Kätevää, eikö?

Tässä muutama kuvanen pannoista, joita olen tässä tehnyt:)


Jokaisen sarjakuvafanin pakkohankinta;)


 Tää on muuten myytävänä;) Päällä musta parkkinahka ja vuorena tumma oranssi, maalattu autoväreillä. Solkipanta, koko 26-31 cm, leveys 5cm. Hp. 30€6 kommenttia:

 1. nahkatyöt ne on mullakin ollut PIIIIIIITKÄÄN mielessä ja haaveissa mutta puuttuu tilat ja välineet kun ei edes ompelukonetta omista.. :( Kouluaikana väkersin omalle hevoselle niin ketjunarut ku putsitki ja olihan se vaan niiin kivaa.. :) ehkä sitten joskus kun mahtuu tekemään ja saa vehkeet hommattua..
  hienoja pantoja! :) ehkä Manukin tarvis jossain vaiheessa leveemmän pikapuolikuristajan.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanpuute vaivaa kyllä täälläkin, kun mulla ei ole työhuonetta vaan ihan keittiön ja olkkarin pöydällä näitä väsäilen:D ja varsinkin nahat vie yllättävän paljon tilaa, joka paikka pursuaa tavaraa:p Jospa sitä pääsi muuttamaan lähiaikoina vaikka isompaan asuntoon ja saisi työhuoneen:) Ompelukonetta ei löydy multakaan. Tai siis löytyy tavallinen kone, mutta ei sillä nahkaa pysty ompelemaan, pitäis olla ihan kunnon teollisuusompelukone. Tosin käsin ommeltaessa tulee paljon kestävempiä tavaroita kuin koneella:)
   Kouluaikoina tuli joo tehtyä suitset ja ketjuriimunnaru, sieltä se innostus on lähtenyt, vaikka tässä monta vuotta välissä menikin ennen kuin pääsin taas tekemään nahkatöitä.

   Poista
 2. Vitsi nää on niin hienoja! :-) My little pony on aika söpö.. :-)

  VastaaPoista