23.9.2012

Lime-valkosuklaa parfait

Jäädykkeitä on tullut tehtyä monestikkin, mutta ne on vaan niin ärsyttäviä koska ensinnäkään ne ei lähde kuvusta pois (no okei, pitäisi olla sellainen oikea jäädykekulko, mutta ei ole) ja sitten ne on ihan törkeän kovia että niitä saisi olla kirveellä pilkkomassa jos meinaa saada syötyä:p No netissä sitten luin että parfait on jäädykkeen tapainen, mutta ei kovetu niin paljoa kuin tavallinen jäädyke. Kuulosti niin hyvälle että pakkohan sitä oli testata ja totta se oli, parfait ei jäätynyt liian kovaksi vaan jäi sellaiseksi että sitä pystyi lusikalla syömään. Tästälähtien tulen tekemään jäädykkeet tällä ohjeella :)
Ensimmäisenä testailin limen-valkosuklaa makuista, mutta luulisin että tällä samalla ohjeella pystyy tekemään mitä tahansa makua kun vaan limen sekaan sekoittaa vaikkapa marjoja. Seuraavaksi voisi kokeilla mansikkaa:) Alkuperäinen ohje täällä , muuttelin omaani vähän.


Lime-valkosuklaa parfait

3 limetin mehu + 1 raastettu kuori
100 g valkosuklaata
50 g sokeria
3 munankeltuaista
1tl vaniljasokeria
4 dl Flora Vispi 20%

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi.
Lisää vaniljasokeri, limetin mehu ja raastettu kuori sulaneeseen suklaaseen. Sekoita suklaa ja keltuais vaahto.
Vatkaa kerma notkeaksi vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen suklaaseokseen.
Vuoraa irtopohja vuoka (24-26cm) kelmulla ennen kuin täytät vuoan, niin saat jäädykkeen helpommin irti vuoasta.
Jäähdytä pakastimessa yön yli ennen tarjoilua. Kumoa ja koristele ennen tarjoilua.


3 kommenttia: