9.9.2012

Minttuinen mutakakku

Joskus keväällä tuli ostettua Lidlistä minttusuklaapatukoita. Kotona sitten vasta tajusin että ne on tummaa suklaata ja en tykkää syödä tummaa suklaata pelkkänä suklaana. Joten patukat siten jäi kaapin perälle. Eilen muistin nämä suklaat ja huomasin että viimeinen käyttöpäivä lähestyy. Joten päätin sitten testata onnistuisiko näistä väsätä jotain leipomusta. Ja päädyin mutakakkuun. Vähän jänskätti kuinka onnistuu kun tuo patukkahan on suurimmaksi osaksi tuollaista minttutäytettä eikä suklaata, mutta todella herkullinen kakku syntyi:)

Kerrankin tuli otettua vaihekuvia. Yksinkertainen ohjehan tämä on ja kukaan nyt ei varmaan ohjekuvia tekemiseen tarvitse, mutta tulipahan omaksi iloksi otettua:D



Minttuinen mutakakku

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Sulata suklaa ja voi kattilassa. Älä anna kiehua jotta suklaa ei mene pilalle. Anna jäähtyä hetken aikaa.  
2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sekoita suklaavoi-seos munavaahtoon.
4. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe joukkoon ja sekoita varovasti.
5. Kaada seos voideltuun ja jauhoitettuun pyöreään vuokaan (24cm)
6. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 15-20 min.







Tässävaiheessa näyttää vähän... ällölle:P



 






4 kommenttia:

  1. Kuulostaapas herkulta!
    Täytynee joskus koittaa, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä kannattaa kyllä koittaa, hyvää on:)

      Poista
  2. oi,herkulliselta näyttää =P

    Voitit blogini arvonnan,Onneksi olkoon :D Laitoin sinulle s.postia =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava juttu, pelasti mun aamun tämä uutinen:)Kerrankin hyvä maanantai :D

      Poista