19.1.2013

Dajm-kermalla päällystetty suklaakakku


Pitkästä aikaa tuli tänään leipomisinto. En ole leiponut mitään varmaan pariin kuukauteen, jos siis joulutorttuja ei lasketa mukaan :D
Tämä ohje on Leivotaan lehdestä. Kerrankin sain tehtyä mutakakusta sellaisen kuin se pitää ollakin, eli keskeltä ihan löysä. En ikinä osaa pitää mutakakkuja tarpeeksi vähän aikaa uunissa ja sitten ne kypsyvät liikaa :/ No onhan ne syötäviä niinkin, mutta tästä tuli kyllä ehdottomasti paras mutakakkuni :)
Tämä kakku on melkoisen äklömakea, yksi pala kyllä riitti mainiosti. Jopa siis tämmöiselle ihmiselle, joka kuvitellut ettei mikään ole niin makeaa jottei sitä voisi  kerralla paria palasta ainakin syödä... No eipä tule tätä hotkittua liian nopeasti ja riittää jopa huomisellekin :D

Mutta tässäpäs ohje  :)


Pohja

200 g voita
200 g tummaa suklaata (itse käytin maitosuklaata)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa


Dajm-kermavaahto

2,5 dl vispikermaa
1,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 rkl tomusokeria
100 g dajm-suklaata

1. Voitele pyöreä noin 22 cm irtopohjavuoka. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon pilkottu suklaa. Sulata varoen ja sekoita ne tasaiseksi seokseksi ja anna hetki jäähtyä.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti, ja lisää joukkoon suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä mielellään vielä yön yli jääkaapissa.

3. Irrota kakku vuoasta. Vaahdota kerma, mutta älä vatkaa liian kovaksi. Sekoita joukkoon sihdin läpi kaakaojauhe ja tomusokeri. Murskaa suklaa rouheeksi ja kääntele joukkoon. Levitä vaahto kakun päälle ja koristele dajm-rouheella.



9 kommenttia:

  1. Leipomisinspiraatiota on selvästi ollut ilmassa viime päivinä, itsellekin kun iski tässä iltana muutamana. Mutta tuo kakku näyttää kyllä niin hyvältä että pitänee kokeilla joskus kun sokerihammasta alkaa kolottamaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katoinkin sun blogista, että olit leiponut. Pitäisi mun kokeilla brownieta, en ole ikinä tehnyt :)

      Poista
  2. Voi ei ! Nyt mun on pakko testata ja tehdä tätä huomenna :D

    VastaaPoista
  3. voi hitto ku mul o menos vuode herkkulakko D: mut jonku kaverin synttäreil vois tän tehä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän nyt vuoden herkkulakkoja kukaan jaksa pitää :D Katoin muuten profiilistasi, että opiskelet Hinkulassa. Miekin opiskelin siellä hevosenhoitajaksi, tuttuja hevosia näkyi videoilla:)

      Poista
  4. Hurja miten IHANAN näköinen kakku! <3 Tämän ohjeen nappaan talteen, kiitos! :)

    VastaaPoista
  5. NAM, kun näyttää hyvältä, pakko tehdä itsekin tuollainen :)

    VastaaPoista