21.1.2013

Pastelliliitujen testausta

Muutaman viikon tässä on mulla ollut hinku kokeilla pastelliliiduilla/kynillä piirtämistä. Kiitos vaan Kirsin ;) Olen pastelleilla kyllä aikaisemminkin piirtänyt, nimittäin vuosina 2003-2004 :D Eli vähän taukoa tässä ollut.. Pastellit on jäänyt oikeastaan ihan siistä syystä, että en ole kokenut niitä mulle sopivaksi tekniikaksi. Maalaus vesiväreillä on enemmän mun mieleen. Tai jotenkin pastellit vaan on niin vaikeat :D Ne suttaa, pölyää, leviää ja kaikkee muuta ärsyttävää. :P

Kadehdin niitä ihmisiä ketkä näillä väreillä saa hienoja juttuja aikaiseksi, kuten vaikka Mary Herbert. Hän on yksi parhaista tietämistäni taiteilijoista. Tässä yksi video missä Mary piirtää pastelleilla.
No tänään sitten päätin kokeilla ja kaivoin kaapista ne vuonna 2003 joululahjaksi saadut pastelliliidut:) Otin muutaman vaihekuvan piirustelusta.


Siinäpäs ne värit nyt on. Kymmenen vuotta vanhat liidut. Lisänä on vähän uudempi Derwentin Charcoal Pod mikä sisältää kolme hiilikynää ja 5 pastellia. Väreinä siinä on siis mustia, kolme eri harmaata ja valkoinen. Pastelliliiduissa väriskaala on ihan kirkkaat perusvärit. Hyvin kyllä liiduissa kuluneet valkoinen ja musta eniten :D  Sitten löysin yhden ainokaisen Derwentin pastellikynän, värinä Brown Ochre. Mistä lie tuo yksi mulle eksynyt. Pastellikyniä pitää ostaa lisää, nuo liidut ei ole oikein tarkkaan hommaan parhaimmat, koska niitä ei pysty kunnolla teroittamaan. Taustojen ja isojen pintojen tekemisessä ne on hyvät.
Ja stomppeja tarvitaan tietenkin, näitä samoja käytän lyijykynienkin levityksessä. Paperina oli nyt paremman puutteessa ihan vaaleanharmaata kartonkia.

Kuvaksi valitsin tämmöisen melko helpon pään sivuprofiilin. Ja helpon värisenkin hevosen, koska noita värisävyjä kun ei ihan mahdottomasti mulla ole.

Ensin tein taustaa ja sen jälkeen aloin tekemään hevosen tummimpia kohtia. Itselleni muistisääntö 1.) Tee tausta kokonaan loppuun, ennen muuta söhräystä! Pääset huomattavasti helpommalla...

Valokohtien tekemistä.

Pää on jo aika lähelle valmis:)


 Kaulan ja harjaksen tekeminen. Kaula on mulle aina melkein hevosen vaikein osa värittää:P Enkä kyllä tässäkään siihen kovin tyytyväinen ole, mutta menköön..  Tässä vaiheessa tein myös taustan loppuun. Sitten vielä takaosan väritys ja se olisi valmis:) Siitä kivat pastellit kyllä on, että niitä pystyy levittämään niin helposti. Saa hyvin syvyysvaikutelmaa, esim tässä kun tarkennus on päässä niin tuon takaosan voi tehdä tuommoiseksi epätarkaksi. Olisi voinut vielä enemmänkin tosin pehmentää. Tämmöinen on vaikkapa vesiväreillä paljon vaikeampaa.

Tämmöinen tästä ekasta kokeilusta nyt tuli, kokonaisuudessaan ihan jees, onhan siellä muutama kohta mikä ei miellytä, kuten silmä, turpa, korvat ja kaula :D No mutta ensi kerralla sitten. Ei tämä nyt varmasti viimeiseksi pastelli suttaukseksi jää. Edelleen nämä värit kyllä sotkee joka paikan, koko pöytä ja lattiakin on täynnä värijauhetta.


2 kommenttia:

 1. Allekirjoitan täysin pastellien ärsyttävyyden käyttöliittymänsä puolesta! Mutta kyllä sinä nähtävästi kuulut siihen kategoriaan ihmisiä että olipa välineet mitkä hyvänsä niin aina syntyy kadehdittavan upeaa jälkeä. :) (Ei nimittäin ulkopuolisen katsojan silmään löydy mitään vikaa niistäkään osista jotka itse mainitsit epätyydyttäviksi :P)

  Tuo tausta on jännästi ihan akvarelleilla tehdyn näköinen! Miten nuo 'valoläiskät' on tehty, pyörittelitkö vanulla tai jollain?

  VastaaPoista
 2. Joku vois keksiä pölyämättömän pastellin:P No okei, ehkä se sitten ei olisi enää pastelli vaan värikynä..

  Ja en nyt ihan kaikilla osaa, nimittäin akryylimaalit jätän ihan suosiolla muille :D Ne on vaan niin muovisen oloisia, tykkään enemmän öljyväreistä:)
  Valoläiskät taustassa on tehty niin, että väritetty valkoisella pastellilla ympyrä ja se sitten stompilla levitetty:)

  VastaaPoista