7.6.2013

Mansikkaruudut valkosuklaalla

Leivonnassa on ollut nyt taukoa koska olen yrittänyt olla laihdutuskuurilla. Välillä menee paremmin ja välillä sattuu repsahduksia, mutta 11 kiloa on tippunut kolmessa kuukaudessa :) Vielä kun saisi toiset 11 kiloa pois niin olisin erittäin tyytyväinen:)

Eilen sitten päätin leipoa jotain, kun pakastimessa olisi vielä paljon mansikkaa, mustikoita ja punaviinimarjoja jotka pitäisi saada uusien alta tuhottua.
Uusimmassa Leivotaan lehdessä oli ohje mansikkaruutuihin joihin tuli myös valkosuklaata. Ei tästä ehkä ihan paras piirakka tullut, mitä olen tehnyt, mutta toki ihan syötävä :) Varsinkin kun ei tämmöistä ole hetkeen tullut syötyä :D
Ohjeessa oleva maidon sekoitus sulatettuun voihin oli vähän outoa, koska voi paakkuuntui kylmästä maidosta ja näytti melko epämiellyttävälle:P
Eli sen verran tuota ohjetta muutin tähän, että ensin sekoitetaan maito taikinaan ja voin sen jälkeen.

Mansikkaruudut valkosuklaalla

5 dl mansikoita
3 munaa
3 dl sokeria
100 g voita
1 ½ dl maitoa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

100g valkosuklaata rouheena

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Lisää maito ja voi munasokerivaahtoon. 
Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa keskenään. Kääntele jauhoseos muun taikinan joukkoon. Voitele ja jauhota uunipannu, joka kooltaan noin 30 x 40 cm. Kumoa taikina pannulle ja ripottele mansikat päälle.

Paista piirakkaa 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla 25-30 min. 
Ota piirakka uunista ja ripottele rouhittu suklaa päälle. Pasita sen jälkeen vielä 5 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti