15.7.2013

Kesäkuulumisia

Kesä on edennyt hirmuista vauhtia ja blogin päivitys on taas vähän jäänyt. Mutta siihen on hyvä syykin, koska viimeiset kolme viikkoa on miehellä ollut lomaa, joten kotosalla ei ole tullut paljoa oltua. Monessa paikassa on tullut käytyä :)

Ensimmäisenä lomapäivänä eli Juhannukseksi lähdettiin Lohjalle, miehen veljen ja muun perheen luo.
Javikin pääsi reissuun mukaan. Noin pitkää automatkaa Javi ei ole ikinä tehnytkään, mutta hyvin meni. Mennessä ja tullessa pysähdyttiin Vihantasalmen Nesteellä. Siellä oli kiva, kun koirallisille autoilijoille oli oma parkki ja vieressä koirille pieni metsikkö. Hienoa että tämmöisiä paikkoja on ja ajatellaan koiraihmisiäkin :)

Javin uudet autovaljaat. Made by minä. Ensimmäiset ja viimeiset valjaat mitkä tein, huh :P

Lohjalla vietettiin neljä päivää. Grillailtiin, leikittiin lasten ja koirien kanssa, lenkkeiltiin, uitiin ja nautittiin ihanasta lämpimästä kesästä. 

Tuli todettua että Javi olisi täydellinen lapsiperheen koira :D Javihan ei ole paljoa lasten kanssa ollut tekemisissä, sukulaislapset on niin isoja jo kaikki ja omia ei ole.

Vähän aluksi jänskätti yrittääkö Javi hyppiä päälle, koska vieraiden aikuisten päälle Javi välillä yrittää hyppiä. Tosin sekin riippuu ihan ihmisestä ja ihmisen käyttäytymisestä.
Mutta ei, kertaakaan Javi ei yrittänyt päälle hyppiä, naama tuli kyllä jokaiselta pestyä useampaankin otteeseen :D Mutta lasten mielestä se taisi olla lähinnä hauskaa :D Talon koirien kanssa sitten ei niin hyvin mennytkään. Tai siis Javillahan ei mitään ongelmaa olisi ollut kummankaan kanssa, mutta talon vanha koira Rolle ei pitänyt Javista yhtään. Ulkona nyt vielä meni kun tilaa oli, mutta sitten kun tultiin sisälle, Rolle nappasi hampailla Javia. Onneksi ei tullut muuta jälkeä kuin pieni patti joka hävisi yön aikana. Tuon jälkeen Rolle ja Javi pidettiin sisällä eri huoneissa.

Rolle

Toinen koira eli Luna sitten taas pelkäsi Javia. Purra ei kyllä yrittänyt vaan lähinnä jähmettyi kauhusta paikalleen tai sinkosi pöydän alle heti kun vaan Javi yritti tulla lähellekkään. Ei edes neljän päivän jälkeen halunnut vapaaehtoisesti lähellekkään Javia.
Oiva esimerkki miksi pennun sosialistaminen erillaisiin koiriin pentuna olisi erittäin tärkeää....

Luna 
Lohjalla ollessa tuli käytyä Linnanmäellä. Siellä ei ole tullut käytyä kuin joskus lapsena eli reilu kymmenen vuotta ainakin viimeisestä käynnistä :) Vähän oli laajentunut ja laitteet muuttuneet, mutta kivaa oli. Kovin hurjiin laitteisiin ei uskaltauduttu :D  Linnunrata oli kaikista paras, siinä tuli käytyä neljä kertaa..

Merimaailmaan oltiin menossa, mutta ei sitten saatukaan enää lippuja kun kello oli sen verran paljon :( Se oli vähän ikävää, kun sitä odotin melkein eniten koko Linnanmäki reissulta. No ensi kerralla sitten :)

Laitteita enemmän meinasi hirvittää auton kyydissä oleminen kun ajettiin Lohjalta Helsinkiin. Onneksi oli navigaattori opastamassa, kun maalaiset lähti isoon kaupunkiin :D Ja onneksi itse ei tarvinnut ajaa :P Huh mitä meininkiä, eikä oltu edes lähelläkään keskustaa :D

Tähän vekottimeen meikäläistä ei sais menemään :P

Lohjalta kun kotiuduttiin, pidettiin pari lepopäivää. Javikaan ei paljoa muuta tehnyt kuin nukkui, oli vissiin vähän rankka reissu koirallekkin.

Sitten lähdettiin käymään pieni reissu Kolilla. Kolillakaan ei ole tullut käytyä moneen vuoteen, vaikka se tuossa reilun tunnin ajon päässä onkin. Pitäisi kyllä käydä useamminkin upeita maisemia ihastelemassa. Käveltiin Kolinuuron kierros joka oli n. 3,5 km pitkä. Vaikka reitti oli lyhyt oli se kuitenkin todella rankka, koska lähes koko matka oli jyrkkää nousua ja taas välillä jyrkkää mäkeä alas päin :p Hiki virtasi kyllä tuolla reissulla :D

Mutta oli se sen arvoinen kun pääsi Ukko-Kolin laelle :)

Ei huolta, on Javi oikesti kiinni, naru vaan muokattu kuvasta pois kun oli niin rumat :P

Seuraavalla lomaviikolla oli varattu metsästysseuran mökki Tohmajärveltä neljäksi päiväksi.

Mökillä tuli saunottua, grillattua, uitua, ongittua ja taas vähän saunottua :D Saunassa tuli käytyä kolmestikkin päivässä. Ja uimassa tietenkin myös, ihanan lämmintä vettä kun oli :) Muuten ilma sitten olikin vähän vilpoinen, onneksi vettä ei kuitenkaan satanut.

Neiti kesäheinä
Sumuinen kesäyö


Kalamiehen kaveri
Nuotiolla paahdettuja vaahtokarkkeja, nams :P
Vesipeto
Läheisestä metsästä löytyi metsämansikkaa 1,5 litraa. Ikinä ei ole tuommoista määrää vastaan tullut :)
Krooh, ei jaksa enää

Javi valtasi mun makuupussin

Mökkireissun jälkeen oltiin yksi yö siskon koiria hoitamassa, käytiin kaupungilla shoppailemassa ja maistelemassa torilla Big D´s burgerit (super hyviä, suosittelen jos Joensuussa satut asumaan tai käymään). Perjantaina sitten lähettiin Patvinsuon kansallispuistoon patikoimaan, mutta siitä reissusta kerron enemmän omassa postauksessa :)

Tänään sitten loppui loma ja arki alkaa. Munkin varmaan pitäisi ryhdistäytyä ja aloittaa rästiin jääneiden taulujen ja pantojen teko :P
Mahtavat kolme viikkoa oli, kyllä näillä fiiliksillä jaksaa taas syksyn ja talven. Ja eihän se kesä vielä ohi ole, eihän sitä tiedä vielä mihin sattuu eksymään :)


3 kommenttia:

 1. Ristus mikä määrä metsämansikkaa! O_O Vähänkö olen kade. :D Ja nuotioissa/grillaamisessa parasta on kyllä paahdetut vaahtokarkit, vaikka en muuten mikään nassehirmu olekaan niin niitä pitää saada ja mieluiten monta kertaa kesässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne metsään jäi vielä varmaan toinen samanlainen määrä mansikoita. Kyllähän vaahtikset hyviä on, varsinkin jonkun hyvän suklaakeksin päällä:P

   Poista
 2. Himskatti kun teillä on komiat valjaat!

  VastaaPoista