25.7.2013

Leluhevosen tuunaus vol 2

Sain tehtyä eilen loppuun tuon tuunatun leluhevosen. Ensin maalasin ponin akryylimaaleilla.
Minä ja akryylimaalit ei tulla kyllä yhtään juttuun :D Tosin voi johtua siitäkin, että nuo maalit on laadultaan huonot. Pitää ostella vähän laadukkaammat värit jos näitä poneja rupeaa enemmänkin väsäilemään.
Lisäksi ostoslistalla on mattapintaista lakkaa, mulla oli vaan kiiltävää. Ei kovin luonnollisen näköistä..

Lisäksi ponille tein jouhet Flipflop-langasta kun sitä tuolla kaapissa oli.

Ja tämmöinen ponimus siitä sitten tuli :) Pitää varmaan seuraavan kerran kirpparia kiertäessä etsiä toinen leluhevonen tuunattavaksi :D

Seuraavaa projektia tässä jo suunnittelin. Tarkoituksena olisi tehdä hevospatsas ihan alusta asti itse. Perjantaina laitoin tilaukseen Hobby Pointista Super Sculpey Firm nimistä massaa. Sitä käytetän paljon pienoismallien tekemisessä. Se on uunissa kovettuvaa, joten ei tarvitse tehdä niin nopeasti kuin noilla ilmakuivuvilla massoilla. Sekä on paljon kestävempää:)
Eilen tuli sitten massat perille ja tänään olisi tarkoitus vähän testailla:)Hevospatsasta varten piirsin kuvan, millainen siitä sitten olisi tarkoitus tulla. Tai ainakin jotain tuonne päin, saa nyt nähdä osaako sitä tehdä yhtään mitään :D

Rotua miettiessä päädyin ihan kotoisaan suomenhevoseen. Ensin mietin friisiläistä tai quarteria, ne kun on lempirotuja, mutta sitten päädyin suokkiin. Ihan sen takia, kun siitä on niin vähän pienoismalleja tehty (jos yhtään..) verrattuna vaikkapa quarteriin, mistä tehdään varmaan hevosroduista eniten pienoismalleja. Breyeriltäkään ei varmaan ole yhtään suomenhevosta tullut, tai ainakaan en googlettelulla löytänyt.

Säkäkorkeutta tälle tulisi jotain 23cm luokaa, eli ei mikään ihan pikkuinen :)
Väriltään haluaisin tehdä liinakon läsillä ja sukilla. Toisaalta tummanpunarautias värikin on hieno, tai voikko... Nääh, valinnan vaikeuksia.  Tosin ehkä mun ei tarvitse miettiä vielä väriä, kun koko hevosta ei ole vielä edes aloitettu :D


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiva kun pidät, tuli siitä ihan jees näin niinkuin ensimmäiseksi kokeiluksi :) Harjas ja häntä materiaaliksi pitäisi vaan jatkossa keksiä jotain parempaa.

   Poista
 2. Kiitos! :D
  Hiuenoja nää siun luomuksesi, piti ihan poiketa kotisivujen puolella töllistelemässä! :D
  Paljon noiden kuonopantojen hinta muuten on sakemanni koosa? Itse kun olen tykästynyt moisia käyttämään noilla urpoilla, vaikka ihan nätisti kulkoovatkin :)

  VastaaPoista
 3. Oiii ! Olitkin tehny sen jo loppuun! Hieno ! Ja tuosta se lähtee kehittyyn sit :)

  VastaaPoista