22.7.2013

Leluhevosen tuunaus

Olen jonkin aikaa ihastellut netissä ihmisten tuunaamia toinen toistaan hienompia leluhevosia. Suurinosa hevosista on Breyerin hevosia ja niitä ihmiset sitten muokkaavat uusiin asentoihin ja väreihin. Suomessakin tätä harrastetaan jonkin verran, mutta harrastajia on melko paljon vähemmän kuin vaikkapa Amerikassa :)

Suomesta löytyy Finnish Model Horse Collectors kerho, sivuilta löytyy lisää tietoa tuunauksesta jos kiinnostaa :)

Mun kiinnostus harrastukseen lähti tästä kuvasta:

Juu, leluja ne on, uskokaa pois :P Kuva (c) http://vingerling.blogspot.fi/
 En vaan tajua miten muovisesta hevosesta voi saada noin elävän näköisen :D http://vingerling.blogspot.fi/ blogista löytyy lisää ihasteltavaa.
Toinen blogi mitä seuraan on http://braymere.blogspot.fi/, sieltä löytyy hienojen hevosten lisäksi mielettömän upeita varusteita.Tänään sitten vihdoinkin pitkän kuvien ihastelun jälkeen, päätin kokeilla itse hevosen tuunausta. Ensimmäiseksi uhriksi joutui pari vuotta sitten tivolista voitettu muoviponirumilus. En muistanut ottaa kuvaa ennen nylkemistä :D Poni oli valkoinen vaaleanpunaisella harjaksella ja hännällä:P


 Ja tämmöinen siitä sitten tuli uuden pinnan jälkeen:


Eli talvikarvainen issikkahan siitä syntyi. Ei nyt varmastikkaan paras mahdollinen lopputulos, mutta ensimmäiseksi yritykseksi ihan jees :) On se nyt ainakin enemmän issikan näköinen kuin alkuperäinen :D

Seuraavaksi poni pitäisi maalata. Kunhan vaan saan päätettyä värin.. Vahvimpana vaihtoehtona olisi hiirakko tällä hetkellä:)

 

Vähän on yrmyn näköinen kaveri, mutta toivottavasti ilme pehmenee kun saa väriä pintaan ja harjaksen paikalleen.
Harjaksen ja hännän haluaisin tehdä jostain muusta kuin massasta. Mohairlankaa käytetään paljon, pitää käydä katselemassa josko sitä Joensuusta jostain kaupasta löytyisi.


Seuraavaksi haluan kokeilla hevosen tekemistä ihan kokonaan alusta asti. Mutta ensin pitää malttaa tehdä tämä poni valmiiksi :)


1 kommentti:

  1. Eka kerta kun kuulen tällasesta. Aika mielenkintonen. Ooko saanu tähän inspiraatiota jatkaakses?

    VastaaPoista