3.10.2013

Pikapulla

Tämmöistä pikapullaa tuli tänään kokeiltua. Ei tämän rakenne ole kovin pullamainen, mutta maku on hyvä. Melkeinpä parempaa kuin peruspulla :D
Ohjeen löysin täältä, vähän tosin muokkasin sitä :)



Pikapulla

3 1/3 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria (tai 1dl sokeria ja jätä fariinisokeri pois)
½dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 muna
2 dl maitoa
75 g sulatettua voita TAI 3/4 dl juoksevaa margariinia

PINNALLE
rouhittua suklaata / mustikoita + vadelmia / pähkinärouhetta / hillonokareita / raesokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele noin 24 cm piirakkavuoka tai irtopohjavuoka.
Sekoita vehnäjauhot, sokerit, leivinjauhe, kardemumma, suola ja kaneli kulhossa keskenään. Riko muna ja kaada se maidon ja voisulan kanssa jauhoseoksen päälle. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle rouhittua suklaata, pähkinärouhetta tms.
Kypsennä uunin keskiosassa 15-20 minuuttia, kunnes pullan pinta on kauniin ruskea. Pikapulla on parhaimmillaan paistopäivänä.

Itse laitoin pinnalle mustikoita, kanelia ja fariinisokeria.




1 kommentti:

  1. Oiih nam! Mä en oo hetkeen leiponut mitään ja tekis kauheesti mieli kaikkia herkkuja! Tääkin näyttää niin hyvältä! Saas nähdä mitä leipomuksia keksin viikonlopulle :-)

    VastaaPoista