6.5.2015

Suklaan ystävän unelma -kakku

Viime sunnuntaina juhlittiin avomieheni 30v synttäreitä ja juhliin tein tällaisen suklaan ystävän kakun.
Ohjeen löysin Kakkutaikurin blogista.

Pohja:

6 kpl kananmunaa
2 dl sokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
1.5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Kostutukseen vaniljamaito ja Daim-maitokaakao

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada massa irtopohjavuokaan ja paista 170 asteessa 30-35 minuuttia. Testaa pohjan kypsyys tarvittaessa tulitikun tms. avulla. Jos tikkuun jää taikinaa kun painat sen keskelle pohjaa, on pohja vielä raaka.

Kumoa kypsä pohja ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen kerrokseen.


Valkosuklaatäyte:

1 prk Floora Vispiä
200 g valkosuklaata

Sulata suklaa mikrossa. Vispaa kermaa hieman, älä kuitenkaan ihan vaahdoksi asti. Lisää kermaan sula suklaa ja vaahdota.


Geishatäyte:

1 prk Floora Vispiä
200 g eli 2 kpl Geisha-levyjä

Tee kuten valkosuklaatäyte.

Kasaa kakku irtopohjavuoan renkaan avulla kakkualustalle. Muista pohjan kostutus! Anna jähmettyä täytteineen ainakin tunti jääkaapissa ennen pursotuksia. Suklaan ansiosta täytteet jähmettyvät ilman liivatetta nopeasti.

Kun irrotat rengasta kakun ympäriltä, avaa rengas ja kierrä sen jälkeen esim. veitsellä kakun ympäri. Täytteet ovat saattaneet jäädä osittain renkaaseen kiinni ja näin ne eivät repeä kun irroitat renkaan.


Suklaaganache:

500 g tummaa suklaata
3.75 dl kuohukermaa

Sulata suklaa mikrossa, lisää kuohukerma ja sekoita tasaiseksi. Kaada tässä vaiheessa osa massasta kakun päälle, niin että päälliosa peittyy nätisti, saa valua hieman reunoillekin.

Laita kakku ja loppu seos jääkaappiin hetkeksi kylmettymään. Suklaa kovettuu kakun päälle. Vatkaa sitten loppu suklaa-kerma -seos vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Ganache on huomattavasti paksumpaa kuin pelkkä kermavaahto ja ei ehkä pursotu ihan niin kauniisti.


Kakku oli tosi hyvä, todella makeaa kylläkin. Pieni pala jo hävitti suklaanhimon :P
Sen verran ohjeesta poikkesin, että pohjan tein viidellä munalla ja ganachea en pursottanut vaan levitin vain kakun reunoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti