11.6.2015

Grippinauhasta talutushihna

Eilen kaulapantojen tekotarvikkeiden laatikkoa kaivaessa vastaan tuli kerä grippinauhaa. Olin jo ihan unohtanut, että mulla tätä oli kun joskus vuosi sitten tuli ostettua.
En ole ikinä grippihihnoja käyttänyt vaikka ne melko suosittuja viime vuosina ovat olleetkin. Itse olen aina pitänyt enemmän nahkaremmeistä kuin mistään nylonremmeistä. Ainut poikkeus tähän on ollut tuollainen pyöreä talutusköysi mitä välillä tulee käytettyä.
Tuon pätkän ostin, että voin sitten kokeilla millaista tuo grippi on ja kun ei kuitenkaan mitään kallista nauhaa ole vaikkei sitten tulisikaan käytettyä.

Päätin sitten, että teen sen remmin siinä samantien ettei taas unohdu. Ompelin hihnan käsin, mun kehno ompelukone ei tuota varmaan olisi suostunut tikkaamaan tai ainakaan kovin helposti. Säästyi aikaa ja hermoja :D
Nopeampaa tuota oli ommella kuin nahkaa kun ei tarvinnut naskalilla ensin reikiä tökkiä. Hyvin musta lanka naamioitui tuonne kumilankojen joukkoon.

Lukoksi laitoin triggerlukon, en nykyisin enää muita oikeastaan käytäkään. Pistolukkoja osassa remmejä on, mutta BGB lukolliset olen jättänyt pois kun ne on niin monesti aukeilleet itsestään. Ei kiva juttu, varsinkaan näin kaupungissa asuessa. Eikä sekään, että itsestään auennut lukko napsahtaa koiran kylkinahkaan kiinni.
Triggereiden kanssa ei (vielä) ole ollut mitään ongelmia.

Cora piti seuraa vieressä.

Valmis


Tänään hihna sitten pääsi lenkille mukaan. Todella kevythän tuo on, mutta sen verran jäykkää että sitten kun se oli muutamalla kiepillä kädessä niin sojottaa joka ilman suuntaan ja menee helposti solmuun. Nahkaremmi kun pysyy nätillä kiepillä.
Vielä ei sentään käsiä polttanut, mitä nylonhihnat helposti tekee :P Ei tämä nahkahihnaa voita, mutta eiköhän tuota välillä tule käytettyä, vaikka sitten sadesäällä niin ei haittaa jos kastuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti