20.6.2015

Kalliojärven kierros

Hyvää juhannusta kaikille blogin lukijoille!

Meidän juhannus on mennyt aika pitkälti kotona, eilen käytiin miehen sukulaisten luona mutta muuten pidettiin ihan koti-ilta leffan ja herkkujen kanssa. Kelikin on ollut niin epävakaista ja sateista ettei mihinkään oikein ole huvittanut lähteä.
Tänään sitten aurinko vähän pilkisteli pilven takaa ja päätettiin lähteä patikkaretkelle Kalliojärvelle. Tuolla on pitänyt käydä jo viime kesästä lähtien kun ensimmäisen kerran paikasta kuulin. Meiltä tuonne ei ole kuin vähän yli 30km matkaa, hassua ettei aikaisemmin tuota ole edes tiennyt olevankaan, viime kesänä eksyin vahingossa tuonne Pohjois-Karjalan vaellusreittioppaan sivuille mistä sitten löytyi paikasta tietoa.
Ajateltiin ettei siellä näin juhannuksena varmaan ketään ole, mutta olihan tuolla sitten useampikin porukka yhtä aikaa kävelemässä, eli ilmeisesti sitten aika suosittu paikka :)

Mennessä aurinko paistoi nätisti ja myös ehkä ensimmäiset 100m kävellessäkin, mutta sittenpä loppumatka olikin taas pilvistä ja vettäkin välillä satoi. Itikoita tuolla riitti kyllä ihan kiitettävästi, onneksi tuli otettua myrkyt mukaan :D

Kävelymatka oli n. 4km ja aikaa meni suurinpiirtein tunti kun päästin tuonne laavulle mikä on aika loppupäässä kierrosta. Laavulla olikin jo valmis tuli ja makkaranpaistajia. Parit makkarat siinä vesisateessa paistettiin ja Javilla oli tietenkin omana eväänä luu. Pitkään siinä ei viitsinyt istua ja jatkettiin matkaa autolle.
Tuo oli kyllä todella kiva kierros kävellä, paikoin vähän vaikea kulkuinen mutta ei kuitenkaan lähellekään niin vaikea kuin Kolvananuuro missä käytiin viime kesänä. Eiköhän tuonne tule uudemmankin kerran lähdettyä, ehkäpä syksyllä ruskan aikaan :)


Inhoan pilvisellä säällä kuvausta, kun pilvet menee niin helposti puhkipalaneiksi :/ Suopursut ♥
 
Järven kaukaisimmalla reunalla

Pitihän se muutama pönötyskuvakin ottaa :DTakaisin kotiin päin ajellessa alkoi taas aurinko paistamaan ja nyt se sitten on paistanutkin loppu päivän. Jospa se tästä alkaisi vähän lämpimämmät kesäpäivät vihdoinkin :)

3 kommenttia:

 1. Hehe arvelinkin heti kommentin luettuani että koiran omistaja vois sopia hyvin lähettäjäksi varsinkin kun silmät kerkes napata kameran lähtiessänne ;D Porukkamme canonisteille naljailin vielä et "hei tollapa oli muuten kanssa Nikon!!!"

  Tosi hyviä nää siunkin kuvat on! Ja oon ihan superkade noille piirrustus-/maalaustaidoilles mitä toisesta blogista oon nähny :) Ite en osaa sitä puolta laisinkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mie vähän mietinkin että olitko siinä porukassa mikä tuli siihen laavulle kun oltiin lähdössä. Nikonit on parhaita :)
   Huonompiakin tietysti voisi olla, kamera on vanha D40 + kittilinssi. Nää kamerajutut on vaan niin kalliita ettei oikein ole vara ostaa sellaista kun haluaisi, tulee sitten enemmän keskityttyä tuohon taidepuoleen :)

   Poista
  2. Jep, sehän se on minkä asettaa pääjutuks että mihin panostaa :) Itellä oli aiemmin noi hevoshommat mutta nyt kun oon ponien luota kauemmas muuttanut niin tosta valokuvauksesta on tullu ykkösjuttu

   Poista