4.6.2015

Maailman paras raparperipiirakka

Eilen tuli tehtyä ensimmäinen raparperipiirakka tälle kesälle. Ohjeena käytin Kinuskikissan vanilja-raparperipiirakan ohjetta. Tätä ohjetta on tullut käytettyä jo monta kertaa ja tämä on ehdottomasti maailman paras raparperipiirakka  :) Suosittelen kokeilemaan jos et vielä ole testannut!

Vanilja-raparperipiiras

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
2 ps Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4 ½ dl maitoa
120 g valkosuklaata
300 g raparperia
sokeria

Pinnalle:
kanelia
(tomusokeria)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta kastike muuttuu paksummaksi. Rouhi valkosuklaa ja sekoita vaniljakastikkeen joukkoon.

Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ulommainen kerros. Leikkaa ½ cm:n paksuisiksi paloiksi.
Levitä pohjan päälle valkosuklaa-vaniljakastike ja painele joukkoon raparperit. Ripottele pinnalle hieman sokeria.
Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

Anna piirakan jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua. Piirakka on hyvää myös kylmänä. Ripottele halutessasi pinnalle kanelia ja tomusokeria.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti