21.7.2015

Uusi kamera ♥

Viikko sitten ostin vihdoinkin uuden kameran. Uusi kamera on D7000 eli Nikonissa pysyin edelleen.  Alkuun kamera tuntui ihan hurjan painavalta ja isolta tuohon pieneen ja kevyeen neljäkymppiseen verrattuna, mutta muutaman päivän jälken siihen on jo tottunut.Vanha D40 saa nyt jäädä kakkoskameraksi ja miehelle käyttöön niin pitkään kun vielä toimii. Ja pitkäänhän tuo on kyllä toiminutkin. D40 ostin vuonna 2007 ja melkein päivittäisessä käytössähän se on ollut.
Löysin netistä tuollaisen shutter countin  millä näkee helposti monta kuvaa kameralla on otettu.
89031 kuvaa on D40 otettu ja 50000 on luvattu sulkimen kesto eli aika paljon jo luvattua enemmän on kamera kestänyt :)


Uuden kameran ostin käytettynä, mutta sillä pitäisi vielä olla vuosia edessä kun kuvamääräkään ei ole vasta kuin 14766 ja sulkimen pitäisi kestää 150 000 kuvaa.


D7000 on tuntunut todella kivalle kameralle, toimintoja on aika paljon enemmän kuin vanhassa joten nyt on kaikenlaista opeteltavaa tämän kanssa. Varsinkin tarkennus tuntuu välillä vaikealta, vanhassahan ei ollut kuin kolme tarkennuspistettä ja tarkennus sattui aika hyvin aina olemaan kohdallaan sinne minne halusikin. Mutta nyt kun tarkennuspisteitä on 39 tuntuu että tarkennus on aina jossain muualla kuin siellä missä pitäisi.. Ehkäpä se tästä kun tulee kamera ja sen toiminnot tulee tutummiksi.

Tässä nyt sekalaisia kuvia ensimmäiseltä viikolta :) Facebookissa olen katsellut viime viikot hienoja luonto -ja eläinkuvia Suomen luontokuvaajat ryhmässä, siellä kun on aina karhuja, susia, kauriita ja vaikka mitä eläimiä saatu kuvattua. Tyyliin kettu makaa kiven päällä metrin päässä kuvaajasta ja taustalla upea auringonlasku, huoh :P Sitten itse saa kuvattua västäräkin pyrstösulkia..


Viime Lauantaina oli vähän tuuria matkassa kun käytiin anoppilassa Tohmajärvellä. Olin pihalla pellon reunalla ja kuvailin perhosia kun satuin katsomaan pellolle ja just sillä hetkellä siitä ohi juoksi metsäkauris. Hämmennyin siitä niin paljon, että meinasin unohtaa koko kuvaamisen :D Muutaman kuvan sentään sain otettua kun kauris pysähtyi tuijottamaan ja kuuntelemaan kameran räpsimistä. Ei niistä mitään pro kuvia tullut laadullisesti, mutta sainpahan kuvan jostain vähän erikoisemmasta :)Javi toimi taas urhoollisesti kuvausmallina herkkupalkkaa vastaan. Tästä kuvasta tuli kiva, tosin mua häiritsee kamalasti tuo väärinpäin oleva kaulapanta, aargh :P Pitää tästä lähtien laittaa aina itse eikä antaa miehen laittaa... 
Yksi asia maailmassa mikä saa tuon koiran haukkumaan :D Siinä nyt muutamia ensimmäisen viikon kuvailuja. Eilen käytiin Kolilla, mutta sieltä laitan kuvat ihan omaan postaukseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti