23.11.2015

Ensimmäisiä lumikuvia

Tänne Joensuuhun ensimmäiset lumet tuli jo melkein pari viikkoa sitten, mutta lämpimien kelien takia ne jo kerkisivät sulaa välillä pois. Viime perjantaina sitten lunta tuli ihan kunnolla lisää ja nyt onkin ihana luminen keli, mii laik :) 

Lauantaina päivälenkille otin kameran mukaan. Vähän haastavaa kävellä kamera kaulassa ja pitää siitä kiinni toisella kädellä ja toisessa kädessä iso koira joka riehaantuu jokaisesta lumihiutaleestakin mikä kengästä lentää :D Normaalisti nätisti hihnassa kävelevä koira unohtaa aina hihnakäyttäytymisen siinä vaiheessa kun lunta tulee ensimmäisen kerran. Onneksi tätä hepulointi vaihetta ei kovin kauan kestä..

Pari kertaa aikaisemmin lenkkeillessä olen nähnyt palokärjen nakuttelemassa lahopuita, mutta ikinä niillä kerroilla ei ole ollut kamera mukana. Tällä kertaa oli tuuria matkassa, kamera mukana ja palokärkikin sattui paikalle!
Ensin kuvailin kauempaa, koska edellisillä kerroilla kun olen tikan nähnyt on se ollut melko arka enkä ole päässyt kovin lähelle. Lopulta uskaltauduin lähemmäksi ja pääsinkin vain n. 20m päähän. Lähemmäksikin olisi päässyt mutta sitten olisi pitänyt rämpiä lumisessa puskassa, joten tyydyin kuvaamaan kauempaa. Onneksi oli tuo 300mm putki mukana :)


Siellä se on!

Vähän lähemmäs..


Sitten kun vihdoin maltoin jättää tikan rauhaan, menin ottamaan pienelle aukealle paikalle kuvia Javista. Joutseniakin vielä lensi, melkoisen myöhäinen muuttoaika.Ei lenkki ihan kokonaan pelkkää kuvissa pönötystä ollut, pitihän se ottaa ilo irti lumesta :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti